OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZALAR TAMAMLANDI

Harekete Çağrı adına Ercan Koç, Emin Yazıcı ve Davut Özdemir imzasıyla yapılan açıklamada, girişim süreci ayrıntılarıyla anlatılarak şöyle denildi: “M.H.P’yi olağanüstü kongreye çağıran ”Harekete Çağrı” grubu çalışmalarını sonlandırmıştır. M.H.P Büyük Kongre delegelerinin, Parti tüzüğümüz açısından gerekli olan noter huzurunda verilmiş imza talepnameleri kongrenin yapılabilmesi için yeterli sayıya ulaşmıştır. Olağanüstü kongre çağrısı ile başlatılan çalışmalar çok ciddi fedakarlıklar , gayretler ve bazı zorluklara rağmen başarılmıştır.

Hele hele 1 ay bile olmadan bu imzaların toplanması, Türk siyasi tarihine geçecek bir vaka olarak kaydedilmelidir. Türkiye’nin bugünki şartlarını düşündüğünüzde, özellikle tarım ile uğraşan illerimizde delegeye ulaşmanın zorluklarını ancak bu çalışmayı yapan arkadaşlarımız yaşayarak şahit olmuştur. 12 Mayıs 2005 günü “Ülkücü Harekete Çağrı” metni ile hareketimizi duyurduktan bu yana 40 gün geçmiştir.Fakat, resmi manada gerekli olan noter huzurunda imza verme işi 30 mayıs tarihinde başlatılmıştır. Bugün itibarıyle bakıldığında bu çalışma başlatılalı iş günü hesaplamasıyle 17 gün olmuştur.

17 günde M.H.P Büyük Kongre delegelerinin büyük bir kısmına ulaşılmış, kendilerine olağanüstü kongrenin neden gerekli olduğu, bu kongrede nelerin yapılması gerektiği anlatılmaya çalışılmıştır.Bu süreç içerisinde her ne sebeple olursa olsun bizler, ulaşamadığımız, görüşemediğimiz delege ve ülküdaşlarımızdan özür ve helallik diliyoruz. Çünkü onlar da bu hareketin geleceği ile ilgili her hakka sahiptirler ve görüşleri bizler için önemlidir”

Partinin ve ülkenin geleceğiyle ilgili ilgili çok önemli kararlar almanın arefesinde olunduğu vurgulanan açıklamada 31 aydır devleti idare eden AKP iktidarının yol açtığı tehlike ve sıkıntılara da işaret edilerek şu görüşlere yer verildi: “İşte böyle sıkıntılı ve tehlikelerle dolu bir dönemde, devletimizin her zamankinden daha çok MHP’ye ve onun vatansever, aklı selim düşünen ve ülkesi-devleti ve milleti için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ülkücü kadrolara ihtiyacı olduğunun bilincinde olarak, Türk Milliyetçileri üzerlerine düşen tarihi görev ve sorumluluğu yerine getirmektedir.

M.H.P yapacağı kongre ile, tüzüğü, parti programı ve Türk Milletinin ihtiyacı olan siyasi ve sosyal projelerini ortak bir akıl ile ortaya koyacak, dün olduğu gibi bugünde milletimizin yegane ümidi olduğunu perçinleyecek ve “Çifte su verilmiş çelik gibi” Türk Milliyetçilerinin tek başına iktidara giden yolunu açacaktır. Tarihe çok önemli bir kayıt düşürecek olan M.H.P olağanüstü kongresinin, şahsiyetli, fedakar, cefakar ve cesur delegeleride, dün vermiş oldukları mücadeleye yakışır bir şekilde, o mücadelenin boşa verilmediğini, kan, gözyaşı, çile, işkence ve ızdırapların heba olmadığını ispatlarcasına bir kez daha; uğrunda her türlü fedakarlığa talip olduğu aziz Türk Milletine ve “Evrensel değerler” adına dünya milletlerini sömüren, katleden, kendi menfaatlerinden başka hiçbir düşüncesi olmayan emperyal güçlere dimdik ayakta olduklarını haykıracaklardır.

Olağanüstü Kongrede alacakları her kararın, gerek Türk Milliyetçileri ve dolayısıyle Türk Milleti, Türk-İslam dünyası ve bütün dünya milletlerinin hayrına olacağının idrakinde olan arkadaşlarımız, bu ağır ve tarihi yükün altından, Ülkücü olmanın kendilerine yüklemiş olduğu bir vebal, bir görev ve sorumluluk anlayışı ile kalkacak vakara, ferasete ve cesarete sahiptirler. Çünki onlar, Başbuğ’un “Ülkümüz Türk devletini ve milletini güçlü ve müreffeh kılmaktır” şiarına uygun hareketle bu vazifesini yapacaktır. Bu tarihi oluşuma destek olan bütün gönüldaşlarımıza, bu önemli ve tarihi kararları alacak olan tüm delege arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür etmeyi borç addediyoruz.

Harekete Çağrı Grubu Adına

Ercan Koç, Emin Yazıcı, Davut Özdemir

(Yayın.265 – 2005-06-21, 12:17:18)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir