ÜLKÜCÜ SÜLEYMAN ARSLAN MASUMDUR

Aydın Ülkü Ocakları Başkanı SÜLEYMAN ARSLAN’IN Hazin Öyküsü… -2

ŞEHİT BABASI KIBRIS GAZİSİ ÜLKÜCÜ SÜLEYMAN ARSLAN MASUMDUR

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde zulmün karanlığı perde perde üç ülkücünün üzerine iniyordu. O Kıbrıs savaşında en ön saflarda vuruşmuş, Rumların mermi sağanağı altında ölümlerle eğlenmişti. Annesinin ve eşinin saatlerce süren ve kulakları yırtan yürekleri parçalayan haykırışlarını duydukça çıldırıyordu. Ama o zalimlere teslim olmamak için her yolu deniyordu.

Nitekim yanında bulunan ülküdaşına döndü ve “Kır şu kolumu yoksa dayanamayacağım” dedi. Genç ülkücü şaşkındı ama ısrarlı sözlere dayanamayarak Süleyman başkanın nezarethane parmaklıklarına kelepçeli olan koluna bütün gücüyle üç beş tekme attıysa da kol kırılmadı.
Kelepçe bileklerine tamamen oturmuş parmakları balon gibi şişmişti. Daha sonra diğer tarafındaki ülküdaşına döndü, adeta yalvararak “Ne olur sen kır” dedi. O da denedi. Bütün gücüyle vurdu vurdu vurdu… Maalesef o da kıramadı. Kelepçenin parçaladığı bileğinden kanlar fışkırıyordu. Mosmor kesilen kolu bir türlü kırılmamıştı…

Polisler, Aydın Emniyet Müdürlüğü’nün 4. katında bulunan Siyasi Şube’de işkence yaptıkları Menendi anneyi ve eşini ertesi gün salıverdiler. Fakat Menendi anne izzeti nefsine ve haysiyetine çok ağır gelen bu yaşadıkları sebebiyle fazla yaşamadı. Günden güne eridi ve “Oğlum, Süleymanım” diyerek can verdi. Zaten Süleyman başkana da annesini bir daha görmek nasip olmamıştı. Hepsi uzun yıllar sürecek bir esaret dönemine adım atmışlardı.
Neticede Süleyman başkan ve arkadaşları o gün imzalamak zorunda kaldıkları o düzmece ifadeler yüzünden 12 Eylül mahkemelerinde idam dahil bir çok cezalar aldılar. 1991’de “şartlı salıverme kanunu çıkınca” Süleyman başkan cezasının infazı ertelenerek 11 sene sonra serbest bırakıldı. Çıktıktan sonra bir oğlu oldu.Evin tek çocuğu olan yavru kurta Orkun Alp ismini koydular. Orkun Alp büyüdü, babası gibi herkes tarafından sevilen ülkücü bir bozkurt oldu.

Bir gün polisler sosyal medyada paylaştığı silahlı fotoğrafları yüzünden onu ve arkadaşlarını gözaltına aldılar. Senelerce hapis yatan Süleyman başkan ruhsatsız silah bulundurmaktan tutuklanınca infazı yandı. Polisler arkadaşlarını da serbest bırakmamışlardı. 2009 yılında çıkarıldıkları mahkeme onları bir de “silahlı örgüte üye olmak” suçundan cezalandırdı.

Yıllarca süren yargılanmalar sırasında dosyalarına bakan vicdansız hakimler Süleyman Arslan’ı bir daha çıkmamak üzere zindanda bıraktılar. Arkadaşları verilen cezalarını tamamlayıp birer birer tahliye oldular. Fakat Süleyman Arslan infazı yandığı için hapisten çıkamamıştı.

Bu arada, tek evladı olan Orkun Alp, 2015/4 tertip olarak askere gitti. jandarma olmuştu. Güneydoğu Anadolu’da ülkenin güvenliğini sağlamak üzere Pkk ve bölücü unsurlarla mücadele etmek için Mardin’in Artuklu İlçesi’ne bağlı Cevizlik Köyü Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapıyordu. 9 Temmuz günü nöbetini bitirmiş karakola daha yeni gelmişti ki, 3 ton bomba yüklü bir kamyonet olanca hızıyla karakola daldı. Korkunç bir patlama sonrasında karakol yerle bir olurken Orkun Alp ile bir astsubay da parçalanarak şehit oldular. Kıbrıs gazisi Süleyman başkan tek oğlunun şehadet haberini aldığında bir kere daha yıkıldı.

Onu şehit oğlunun cenazesi toprağa verilirken cezaevinden çıkarıp kelepçeli olarak mezarlığa getirdiler. Cenaze töreninden sonra yine zindana kapattılar.

12 Eylül’de kurban verdiği anasının acısına bir de şehit evladının acısını ekleyen 67 yaşındaki Kıbrıs gazisi ülkücü Süleyman Arslan hala zindanlarda çile dolduruyor.

Dün, suçsuz olduğu halde annesine ve eşine yapılan işkenceler yüzünden imzaladığı ifadeler yüzünden senelerce 12 Eylül adaletinin verdiği cezaları yattı. Bugün ise o adaletsiz cezaların yanan infazı sebebiyle hapiste bulunuyor.
ŞEHİT BABASI KIBRIS GAZİSİ ÜLKÜCÜ SÜLEYMAN ARSLAN MASUMDUR.
Ülkücüler masum kardeşleri için seferber olmalılar…

İnanç ve kararlılıkla bir birimize sahip çıkmalıyız… Herkes için, hepimiz için ADALET istemeliyiz… Yurdumuzu “KAHROLSUN BÖYLE ADALET” avazeleri değil YAŞASIN ADALET haykırışları inletmeli…

Rahat uyu Menendi anne, kabrin nur olsun şehit Orkun Alp emanetinize sahip çıkacağız… SÜLEYMAN ASLAN serbest bırakılana kadar ADALET istemeye devam edeceğiz…

Recep Küçükizsiz

25.10.2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir