YENİ ADALET BAKANINA ÇAĞRIMIZDIR

YENİ ADALET BAKANINA ÇAĞRIMIZDIR

Bu dâvânın şehidi, bu dâvânın gazisi,
Çile ile süslüdür bu dâvânın mâzisi,
Hâlâ zindanda yatar ülkücü ana kuzusu,
Adaletin kurbanı Ülkücü Süleyman Aslan

Zindanlarda unuttuğumuz bir ülküdaşımız var. Süleyman Aslan… 1974 Kıbrıs Harekatı’nda çıkartma yapan ilk komando birliğinde çavuştu… Birçok yara almasına rağmen birliğindeki hayatta kalan az sayıdaki kahramandan biriydi.

12 Eylül öncesinde Aydın Ülkü Ocakları başkanıydı. Komünistlere karşı verdiği mücadele ile de ismi efsaneleşmişti.

12 Eylül Darbesi’nden sonra onu da VATAN HAİNİ diye aldılar. Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde Mit’i, polisi, askeri onu ve arkadaşlarını günlerce sorguladılar. En iğrenç işkenceleri yaptılar. Kendisine yapılan işkencelere dayanamadığından değil, annesini ve eşini emniyete getirip işkence yaptıkları için önceden hazırlanmış ifadeleri imzaladı. İşte böylece 12 Eylül Adaleti’nin eline düşmüş oldu. Yıllarca zindanlarda hücrelerde kaldı.

“Ülkücü Mazlum”ların salıverildiği 1991 yılında onu da şartlı salıverdiler. Bu arada “Orkun alp” adını verdiği bir de evladı oldu.

Memleketinde ailesiyle mutlu günler yaşarken, teknik takibe alınmış bir serseri ile yaptığı telefon konuşmasından dolayı gözaltına alındı. Sonra da kahpe düzenin kuklaları tarafından sırf ülkücü olduğu için cezalandırıldı.

Süleyman başkan hapisteyken askerlik yaşı gelen oğlu vatan hizmetine gitti. Tezkere almasına kısa süre kala Orkun Alp Mardin Cevizlik Jandarma Karakolu’nda Pkk’lılar tarafından şehit edildi. Tek evlat toprağın kara bağrına gömüldü. Babası Kıbrıs gazisiydi oğlu şehit oldu. Oğlu yaşatmak için can verirken 70 yaşındaki babası ölmeden konduğu mezarda yatıyor.

Ülkücüler ona sahip çıkmalı, onun kurtulması için ellerinden geleni yapmalılar.

Giden Bakan maalesef bizi güldürmedi. Yeni gelen Bakan’dan Süleyman Aslan için adalet istiyoruz.

Recep Küçükizsiz

30 .01.2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir