ŞEHİT S. TAMER ÖZDEMİR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT S. TAMER ÖZDEMİR – (14 Ağustos 1951 – 25 Ekim 1979)

Ülkücü gazeteci S. Tamer Özdemir 1951 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. Babası Gümrük Muhafaza Müdürüydü. Ailece, İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Erenköy semtinde Şemsettin Günaltay Caddesi üzerinde bulunan bir evde oturuyorlardı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi bünyesinde kurulmuş bulunan Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra TRT’de çalışmaya başlamıştı. Daha sonra Tercüman Gazetesi’ne geçerek muhabirlik yapmaya başladı. Başbakan Süleyman Demirel’in “oğlum” diye hitap ettiği, mesleki kariyeri parlak, başarılı bir gazeteciydi.

Şehadetinden kısa bir süre önce Çin’e giderek Doğu Türkistan hakkında bir yazı dizisi hazırlamıştı. Seyahatten döndükten sonra arkadaşlarına Uygur Türkleri ile Tanrı Dağları’nda “Ilgaz Anadolu’nun sen yüce bir dağısın” şarkısını nasıl söylediklerini her anlatışında gözleri yaşaran duygulu ve idealist bir insandı. Uygurlar kendisine sapı ejderha biçiminde olan bir zarf açacağı hediye etmişlerdi.

24 Ekim 1979 günü, akşamleyin komünist bir grubun toplantısına katıldığı için eve geç geldiğini düşündüğü küçük kardeşi ile aralarında sözlü bir tartışma çıktı. Daha sonra bu tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında kardeşi eline geçen ejderha saplı zarf açacağını vücuduna saplayarak ağır yaraladı.
Önce Göztepe SSK Hastahanesi’ne kaldırıldı. Yediği darbenin karaciğerini parçaladığı anlaşılarak ilk müdahale yapıldıktan sonra Haydarpaşa Göğüs Cerrahisi Hastahanesi’ne sevk edildi. Acilen ameliyata alındıysa da kurtarılamayarak gece geç saatlerde şehit düştü.

Cenazesi ülküdaşlarının katıldığı bir törenle Anadoluhisarı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Not: Kabri, Anadoluhisarı Mezarlığı’nda 1. Ada’dadır.

Recep Küçükizsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir