HERKES İÇİN HEPİMİZ İÇİN ADALET..!

HERKES İÇİN HEPİMİZ İÇİN ADALET

Kabahat sizde mi, kanunlarda mı?
Şaşırdım billâhi yolu yordamı…
Kızma sözlerime alam kadanı,
Sıkıntıdan içim doldu hâkim beğ.

Allah, ADİL’dir. Bizlere de adaletli olmayı emreder. Adil olmak iyi insan olmanın en önemli vasıflarından biri olduğu gibi devlet idaresinin de vazgeçilmez şartıdır.

Ülkücü gazeteci Mustafa Gökkılıç, hiçbir yerde yayınlanmayan bir haberi yüzünden suçsuz günahsız yere üç yıldır Silivri Cezaevi’nde yatıyor.

Masum Mustafa, işlemediği bir suçla “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etmek”ten, “Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etmek”ten yargılanıyor.

Ülkemizde yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına olan güveni sarsacak uygulamalar sebebiyle maalesef toplumun huzuru ve barış ortamı zedeleniyor. Adaletin, siyasal güçlerin baskı aracı olarak kullanıldığı yolunda ayyuka çıkan haberler ise sadece kaostan beslenen karanlık odakları sevindiriyor.

Haksızlık yapılan, adaletsizliğe uğrayan, her kim olursa olsun zulme uğramış demektir. Biz her zaman adaletten ve haklıdan yana oluruz. Adalet uygulanırken hiç kimsenin inancı mezhebi kökeni cinsiyeti, siyasi fikirleri sebebiyle haksızlığa uğramasını istemeyiz. Her ne gerekçe ile olursa olsun haksızlık yapanı, adaletten sapanı sevmeyiz. Zulmü savunmak Allah’a isyandır. Her kim olursa olsun zulme uğrayanı yalnız bırakmaz, yanında oluruz. Dolayısıyla “herkes için, hepimiz için ADALET istiyoruz. Ülküdaşımız Mustafa Gökkılıç için de adalet istiyoruz.

Allah’a, millet’e ve vicdanına karşı kendini sorumlu sayan, kanunların ve vicdanının sesi dışında hiçbir makamın veya kişinin tesirinde kalmadan kutsal bildiği adalet dağıtma hizmetini yapan hakimlerimizin ülkücü gazeteci Mustafa Gökkılıç’ı tahliye edeceklerine inanıyorum.
Başladığımız gibi yine ülkücü şairimiz rahmetli Abdurrahim Karakoç’un “Hakim Beğ” şiirinden bir kıta ile bitirelim:

Mülkün temeliydi adalet hani? …
Bizim hak temelde saklı mı yani?
Çıkartıp ta versen kim olur mâni?
Yoksa hırsızlar mı çaldı hâkim beğ? !

Recep Küçükizsiz

09.12.2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir