ADALET MÜLKÜN TEMELİ OLMALI

ADALET MÜLKÜN TEMELİ OLMALI

Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, yarın (9 Kasım 2020’de) saat 9.30’da hakimler önüne çıkacak.

İnanıyorum yarın Ankara adliyesinin koridorları “yaşasın adalet” çığlıkları ve sevinç gözyaşları ile dolacak.

Anayasanın amir hükmü olan “adil yargılama” ülkede adalete güvenin sağlamlaşması açısından çok önemli…

Gönlümüz istiyor ki, bütün memleketimiz “Yaşasın Adalet” haykırışları ile dolsun. Mazlumlar masumlar ile birlikte özgürlük şarkıları söyleyelim. İnsanlarımızın her seviyde hak arayışları karşılığını bulsun…

İlla ki, ülkemiz çok hassas bir dönemden geçiyor. Biz de millet olarak birlik ve beraberlik içinde sabırla güçlükleri yenme kararlılığını göstermeliyiz. Ama bunu layıkıyla yapabilmemiz için “barış ve huzur” içinde olmamız lazım.

Maddi yokluklar, engeller, eksiklikler, imkansızlıklar bir şekilde sineye çekilir katlanılır ama bir memlekette “adalet” yoksa kaos vardır, kavga vardır, Allah’a isyan vardır…

Fikri ve vicdanı hür hakimler bu ülkede adaletin temsilcileridir.

Onlar “Allah’ın “adil” sıfatının tecellisi olan adaleti ayakta tutmaları için seçilmiş insanlardır. Allah onlara, insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmediniz hislerinize uyup adaletten sapmayınız diye emreder.

Evet, inanıyorum bir zamanlar 12 Eylül Darbecilerinin yargılandığı Ankara adliyesinin koridorları yarın “yaşasın adalet” çığlıkları ve sevinç gözyaşları ile dolacak.
Ülkücü gazeteci Mustafa Gökkılıç’ı,

Aydın Ülkü Ocakları başkanı Süleyman Arslan’ı,

Alpaslan Türkeş’in askeri Enver Altaylı’yı unutmak yok…

Adalete ve bir birimize sahip çıkacağız..
Herkes için ve hepimize adalet istiyoruz.

Recep Küçükizsiz

08.11.2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir