SOSYAL MEDYA VE SİVİL İNİSİYATİF İTTİFAKI

Niçin olmasın..? Sokak Erdoğan’nın karşısına çıkacak ve kazanacak olan cumhurbaşkanı adayını belirlemiştir artık: Mansur Yavaş.

Gördüğümüz antidemokratik uygulamalar ve şanlı ideolojik mücadele tarihimizin yazılı sayfaları şuursuzca tek tek yırtılıp atıldığı bir süreçte, dayatmalarla unutturulup tüm ideolojik kudsiyetlerimiz üzerinde tepinildiği, ona dair inanmışlık ve adanmışlıklarımızın birilerinin ayakları altına paspas yapıldığı bir sürece itirazımızı yapıp, restimizi çekerek tüm kazanımlarımızı orada bırakıp burada, sizin yanınızda kendimizi konumlandırmayı mücadele azim ve kararlığımız için daha şerefli ve onurlu bulmuşsak; bıraktığımız yerlerde red ettiğimiz kişilerin psikolojik hal ve tavırlarını burada, sizin üzerinizde de görecek olursak; hiç tereddüttünüz olmasın ki tarih yine tekerrür eder.

Niçin “Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kim olmalıdır” sorusu sorularak bir anket çalışması yapılıp öngörü ve nihai tespitlerin oluşmasına, muhalif siyasetin rahatlamasına müsade etmiyorsunuz. Böyle bir usulle anketin sonucunun ortaya çıkaracağı isme velev ki hiç tercih etmeyi düşünmeyen bile saygı duyacak ve adaylığı konusunda tercihini ondan yana kullanacaktır. Amma velakin “Biz böyle takdir buyurup , uygun gördük; paşa paşa gidip belirlediğimiz adayımıza oyunuzu kullanacaksınız” gibi bir dayatmanız sözkonusu olursa da vız gelir tırıs gidersiniz.
Her ne olursa olsun siyasette yüksek rakımlı yerlerdeki siyasal ikbalinizi garantilemeye öncelik verip daha ilerisi için “Olsa da olur olmasa da olur, siyasetteki ağırlığımızı ve varlığımızı hissettirelim o bize yeter” yaklaşımınızı; daha önce birilerinin benzer dayatmalarını cezalandırdığımız gibi pekala sizinkileri de cezalandırabiliriz.

Dolaysıyla, okaklarda bas bas yüksek sesle ismi tekrarlanan, milli vicdanın onayladığı Mansur Yavaş eğer olur da millet ittifakının adayı olarak tercih edilmezse; hele bir düşünün bakalım; Mansur Yavaş görevinden istifa edip “Sosyal medyanın ve sivil inisiyatifin bağımsız cumhurbaşkanı adayı” olması durumunda kaç milyon imza toplar ve sonuç ne olur.

Erdoğan’nın yine kazanıp Devlet Bahçeli ile devletin ve milletin mukadderatı üzerine tahakkümlerini sürdürme fırsatını bir daha elde etmeleri durumunda; kendi yarınıma ilişkin ideallerim, ülkülerim, inanmışlık ve adanmışlıklarım üzerine kaybedeceğim bir şey kalmamış olacağından, millet vicdanın “Sosyal medya ve sivil inisiyatif ittifakı”nın adayı Mansur Yavaş olur biz de onun yanında yerimizi alırız.

Mehmet Soral

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir