BAŞBUĞ’UN MEZARI AÇILDI…

Eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, babasının mezarına fiziki müdahalede bulunanlar hakkında dava açılması istemiyle suç duyurusunda bulundu. Tuğrul Türkeş adına avukatı Berna Özpınar, bugün Ankara Adalet Sarayı’na gelerek, suç duyurusu dilekçesini Müracaat ve Suçüstü Savcılığı’na verdi.

Ankara Barosu avukatlarından Umur Tamur ve Berna Özpınar’ın imzasını taşıyan suç duyurusu dilekçesinde, Tuğrul Türkeş’in 11 Haziran 2005 tarihinde yakınlarından aldığı bir telefonla, babasının mezarının etrafında inşaat çalışması olduğunu öğrendiği belirtildi.

Türkeş’in, konuyu yerinde görmek için babasının mezarına gittiği ifade edilen dilekçede, şu görüşlere yer verildi: „Gerçekten merhumun mezarı başında işçiler tarafından inşaat çalışması yapıldığını, hatta cenazeyi muhafaza eden kapakların dahi açık olduğunu görmüştür. Mezarda çalışan işçilere sorduğunda, kendilerine Milliyetçi Hareket Parti tarafından talimat verildiğini ve mezar etrafında çökme olduğunu, onu onarmak istediklerini, kendilerinde resmi kurumlardan alınmış herhangi bir izin belgesi veya ruhsat olmadığını belirtmişlerdir.“

Dilekçede, Tuğrul Türkeş’i telefonla arayan ve ismini vermeyen bir kişinin, ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nden olduğunu, olayın sorumlusu ve hatalı olduğunu söylediği belirtilerek, bu kişinin, işlemi hangi sıfatla ve kimin izni ile yaptığı sorusuna ise cevap vermediği kaydedildi.

Devlet Bahçeli’nin Haberi yok

Tuğrul Türkeş’in, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile görüştüğü anlatılan dilekçede, Paçacı’nın konuyu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ilettiği, ancak Bahçeli’nin konudan haberinin olmadığını söylediğini ifade ettiği kaydedildi.

Türkeş’in naaşının veya kemiklerinin tamamen veya kısmen mezarından çıkartılıp çıkartılmadığının çok acele tespiti istenen dilekçede, mezara zarar verilmemiş olsa bile, fiziki müdahale yapılmış olması nedeniyle, sorumlular hakkında yeni Türk Ceza Kanunu’nun „ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme“ başlığını taşıyan 153/1. maddesi uyarınca soruşturma açılarak kamu davası açılması istendi. TCK’nın 153/1. maddesi, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

(Yayın.253-  2005-06-15, 11:47:06)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir