TÜRKİYE ÜLKÜCÜ GENÇLİK DERGİSİ

1970 yılının Ağustos ayında 1. sayısı çıkan Türkiye Ülkücü Gençlik Dergisi, 1971 yılı Kasım ayında 15. sayısının çıkmasından sonra yayın faaliyetlerine son verdi. İmtiyaz sahibi ve Sorumlu Yönetmeni Ahmet Başaran olan derginin idarehanesi, Kadıoğlu Kardeşler İşhanı, Nuruosmaniye Cad. nu.50 kat.1, Daire.7 Cağaloğlu-İstanbul adresindeydi. Dergi aylık olup 28 sayfadan ibaretti. 13 ve 14. sayılar birleştirilip tek bir dergi olarak çıkmıştı.

İlk sayıda yayınlanan “Aziz Okuyucularımıza” başlıklı bir yazıda amaçlarını “Türkiye içerisindeki, kökü dışarıda olan zararlı cereyan ve ideolojileri ezmek için, Büyük Türk Milletine Güvenerek Türkiye Ülkücü Gençlik Dergisi olarak mücadele adımlarını atmış bulunuyoruz. Bu kutsal mücadele için bütün Türk Ulusu’na çağrı yapar, Türk milliyetçiliği yolunda birlik ve beraberliğe davet ederiz.” şeklinde açıklamışlardı. Dergide makaleler dışında şiirler, tiyatro üzerine yazılar da bulunuyordu. Dergide esnafların olduğu gibi resmi kurumların da reklam ve ilanları vardı.

Dergide açık imza ile yazıları yayınlananların isimleri şöyle: İbrahim Kafesoğlu, Ziya Tütüncü, Osman Burak, Mehmet Başaran, Ercüment Kuran, Ahmet Başaran, Reşat Aktan, Cengiz Orhonlu, Ümit Sinan Topçuoğlu, Prof. Dr. Faruk Kadri Timurtaş, Kenan Dikici, Gökbörü Tolunay, Arif Nihat Asya, Rıza Ümit Erzurumlu, Ahmet Kabaklı, Stj. Dr. Hüseyin Başaran, Müstecip Ülküsal, Prof. Dr. Osman Turan, Asistan Mustafa Erkol, Abdurrahman Öksüz, Dilâver Cebeci, M. Emin Kara, Mahmut Bedirhanoğlu, Ahmet Caferoğlu, Enver Yakuboğlu, Salih Özpideci, Derviş Manizade, Ramazan Kaya, Kürşat Asyalı, Selâhattin Baysal, Ergun Göze, Tuğman Ciranoğlu, Yusuf İmamoğlu, Mehmet Çapar, Yusuf Ziya İnan, Sabahattin Akyol, Hamit Eren, İlhami Kafkas, Selâhattin Albayrak, Mesut Aras, Turgut Güler, Oğuz Şaban Duman, Ahmet Kayıhan, Salim Okur, Nazım Şen, Mustafa Savaş, Kür Şad – Teoman Aslan – Ahmet Altaylı, Yadigâr Aşıkoğlu, Ahmet Aydınlı, Ziya Topuz, Süleyman Askeri, Niyazi Mızrak, Kemâl Alp Er, Nüsret Karaca, Yılmaz Akıncı, Necip Alpan, Necati Zekeriya, Soner Karaman, Mustafa Yazıcı, Yusuf Kılıç, Şahap Gensoy, Palandökenli, Salim Okur, Cahit Şifa Tecimer, Göktürk Mehmet Uytun, Hasan Keskin, Kara Mehmetoğlu, Gülderen Öz, N. İbrahim Kalkan…

Recep Küçükizsiz, Adanalı olup ilk ve ortokulu memleketinde okudu. Adana Erkek Lisesi'nde başlayan lise tahsilini Kadirli ve Antakya'da okuyarak tamamlayabildi. Ülkücü olduğu için 3 kez hapse girdi. 12 Eylül darbesinden sonra tutuklanıp MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. Alparslan Türkeş ile birlikte idamı istenen 220 ülkücüden birisiydi. Mamak Mahkemeleri'nde "iki idam, bir müebbet hapis" cezasına çarptırıldı. Adana, Mamak, Gaziantep, Bursa, Bayrampaşa gibi cezaevlerinde 11 yılı aşkın hapis yattı. Cezaevinde İktisat fakültesini bitirdi. 1991 senesinde, "Şartlı Salıverme Kanunu" gereği serbest bırakıldıysa da Yargıtay'ın "her idam cezası için 10 yıl yatılacak" şeklindeki kararı üzerine Almanya'ya iltica etti. Uzun yıllar Avrupa Türk Federasyonu'nda yönetici olarak görev yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 2000 senesinde çıkarılan ve kamuoyunda "Rahşan affı" olarak bilinen kanundan "Cezaevlerinde yatan üç-beş çapulcu için hükümeti bozamam" diyerek Ülkücülerin faydalanmasını engelleyen Devlet Bahçeli'ye tepki olarak Yusufiyeliler Hareketini başlatıp, haksız bir şekilde cezaevlerinde yatmakta olan arkadaşlarının sesi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir