YENİ KİTABIMIZ

*** YENİ KİTABIMIZ ***

ÜLKÜCÜ GAZİLERİN ŞEREFLİ MİRASINI KAYDA GEÇİRMEK

Ülkücü Şehitler üzerine yaptığım bir araştırmayı, 1990 yılında Bursa Cezaevi’nde yatarken “Bu Davaya Can Verenler” ismiyle kitaplaştırmıştım. Daha sora mecburi yurtdışı hayatım sırasında bu araştırmanın 2. cildi­ni yayınladım. O yıllarda “Şehitler, Malul Gaziler, Kaçaklar ve Gözaltında Kaybolanlar” konu başlıkları üzerine çalışmalar yapmayı planlamakla be­raber yurtdışında oluşum sebebiyle buna pek imkân bulamadım. Bu arada gazilerimizden (rahmetli) Ahmet Kaleli, (rahmetli) Fahrettin Güran, Özcan Çeliksiz, Bünyamin Çiftçi ve Bekir Dağdelen ile irtibatım vardı.

Gazileri Unutmak, Bir Milletin Hafızasını Kaybetmesidir.

Yurda dönünce ülke çapında malul gazilerimizi tespit etmek için araş­tırmalara başladım. Bu konuda yapılmış hiçbir çalışma ve derli toplu bir kayıt olmadığı için her bölgeden tanıdıklarıma malul gazilerimizi sorarak onlara ulaşmaya çalıştım. Bu arada gazilerimizin birçoğunun yıllar önce vefat ettiğini üzülerek öğrendim.

Ulaşabildiğim gazilerimizin bir kısmı gö­rüşmek, konuşmak istemediler. Bir kısmı ise görüşmemize rağmen kitapta yer almaktan vazgeçtiler. Dolayısıyla yaklaşık dört sene süren ve yüz yüze görüşerek yapılan çalışmalarımızın ürünü olan “Ülkücü Hareketin Malul Gazileri” isimli kitabımızın 1. cildini hazırladık.

Kitabımızın 2.cildi için çalışmalarımız halen devam etmektedir.

İÇİNDEKİLER

Teşekkür
Takdim
Ülkücülerin Hukuki Mağduriyeti ve Hak Mahrumiyeti
Ülkücü Gazimiz Yaşar Kılıç
Ülkücü Gazimiz Asım Uğur
Ülkücü Gazimiz Bekir Dağdelen
Ülkücü Gazimiz Özcan Çeliksiz
Ülkücü Gazimiz Remzi Gündeş
Ülkücü Gazimiz Zeki Saral
Ülkücü Gazimiz Mustafa Demir
Ülkücü Gazimiz Bünyamin Çiftçi
Ülkücü Gazimiz Ejder Kolsuz
Ülkücü Gazimiz Recep Öztürk
Ülkücü Gazimiz Abdullah Yunus Yeğin
Ülkücü Gazimiz Sinan Koç

Saygılarımla…

Recep Küçükizsiz

Recep Küçükizsiz, Adanalı olup ilk ve ortokulu memleketinde okudu. Adana Erkek Lisesi'nde başlayan lise tahsilini Kadirli ve Antakya'da okuyarak tamamlayabildi. Ülkücü olduğu için 3 kez hapse girdi. 12 Eylül darbesinden sonra tutuklanıp MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. Alparslan Türkeş ile birlikte idamı istenen 220 ülkücüden birisiydi. Mamak Mahkemeleri'nde "iki idam, bir müebbet hapis" cezasına çarptırıldı. Adana, Mamak, Gaziantep, Bursa, Bayrampaşa gibi cezaevlerinde 11 yılı aşkın hapis yattı. Cezaevinde İktisat fakültesini bitirdi. 1991 senesinde, "Şartlı Salıverme Kanunu" gereği serbest bırakıldıysa da Yargıtay'ın "her idam cezası için 10 yıl yatılacak" şeklindeki kararı üzerine Almanya'ya iltica etti. Uzun yıllar Avrupa Türk Federasyonu'nda yönetici olarak görev yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 2000 senesinde çıkarılan ve kamuoyunda "Rahşan affı" olarak bilinen kanundan "Cezaevlerinde yatan üç-beş çapulcu için hükümeti bozamam" diyerek Ülkücülerin faydalanmasını engelleyen Devlet Bahçeli'ye tepki olarak Yusufiyeliler Hareketini başlatıp, haksız bir şekilde cezaevlerinde yatmakta olan arkadaşlarının sesi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir